Bericht: Knoflookbrood

Wil je zelf makkelijk knoflookbrood maken? Met dit recept moet het lukken. Een van de leuke en fijne herinneringen van mijn jeugd is wanneer ik ’s ochtend wakker werd en ik rook dat mijn moeder brood had gebakken. Of als ik van school naar huis kwam, helemaal moe en hongerig, en mijn moeder had iets lekker in de oven en die heerlijke geur kon je in het huis ruiken. Dat geeft zo’n warme en gezellige sfeer. Dat wil ik mijn kinderen ook geven en dat kan jij ook doen.  

Hier heb ik een super eenvoudig recept voor mini knoflookbroodjes die je als voorgerecht, op een feestje, als snack tijdens een filmavond met je gezin of vrienden kan serveren en iedereen zal er dol op zijn. Bonuspunten voor de gastheer/gastvrouw. 

 

Benodigdheden  voor knoflookbrood

 

  • 500 gram (verse) pizzadeeg. Het moet echt deeg zijn, geen pizzabodems bij de supermarkt. Je kan pizzadeeg bij de supermarkt kopen of een pizzeria in de buurt vragen of je pizzadeeg kan kopen. Meestal doen ze daar niet moeilijk over. 
  • 5 teentjes knoflook 
  • 2 eetlepels verse peterselie 
  • 50 ml vergine olijfolie 
  • Zout en peper naar smaak 

 

Stappen

1) Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. 

 

2) Bestrooi een oppervlakte met bloem en plaats het deeg daarop. Maak het plat met een deegroller en snijd het deeg in vierkantjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Maak van de gesneden vierkantjes kleine bollen en leg ze op de bakplaat.  

 

3) Bak 15 tot 20 minuten of tot ze licht goudbruin zijn, maak ondertussen de olie volgens stap 4. Belangrijk dat de olie klaar is voordat de bolletjes klaar zijn. 

 

4) Voeg in een kleine keukenmachine de knoflook, olie en peterselie toe en mix tot een glad mengsel. 

 

5) Als de bollen klaar zijn, haal ze uit de oven en doe het ONMIDDELLIJK in een grote kom en giet de gemaakte knoflookolie erover. Het is essentieel dat de knoflookolie eroverheen gegoten wordt als de bolletjes nog heel warm zijn. Breng vervolgens op smaak met een beetje zout en peper en meng alles goed door elkaar met de knoflookolie. 

 

Extra tip: je kan een beetje Parmezaanse kaas raspen en eroverheen strooien.  

Bericht: Knoflookbrood