Bericht: Bruschetta

Heb je binnenkort een feestje, een filmavond of spelletjesavond met familie of vrienden, dan kan je iedereen blij maken met bruschetta. Het is een Italiaans gerecht en wordt vaak als voorgerecht of bijgerecht geserveerd. De basis is knapperig brood en je kan het beleggen met wat je wil. Er zijn veel mogelijkheden qua combinaties, maar die met tomaat en basilicum is een klassieker. Als je het wil proberen, begin dan met dit recept. Het is zo makkelijk dat het niet kan mislukkenBovendien kan je de voorbereidingen de avond ervoor doen en alles in de koelkast bewaren, zo heb je het op de dag zelf minder druk. Laten we beginnen!  

Benodigdheden voor Bruschetta 

  • 1 vers baguette 
  • 3 middelgrote Roma-tomaten  
  • Kwart rode ui fijngehakt 
  • teentje knoflook (afhankelijk van je eigen smaak) 
  • 15 gram verse basilicum (paar takjes) 
  • eetlepels extra vergine olijfolie 
  • Zout en peper (naar smaak) 

 

Stappen

1) Snijd de Roma-tomaten eerst in de lengte door het midden. Haal met een theelepel de sappige binnenkant (vooral het water) eruit. Dit is belangrijk anders wordt alles heel waterig. Snijd de tomaten vervolgens in middelgrote blokjes. Doe de blokjes in een middelgrote kom. 

 

2) Snijd de rode ui in hele kleine stukjes, hak de basilicum in kleine stukjes en doe de knoflook in de knoflookpers en doe het bij het geheel. Heb je geen knoflookpers, snijd het dan in hele kleine fijne stukjes.  

 

3) Doe 3 eetlepels olijfolie bij je tomaten-basilicum mengsel en breng op smaak met zout en peper. Zet het apart tot je klaar bent met het brood. 

 

4) Verwarm een ​​grillpan of een panini grill voor. In de tussentijd doe een beetje olijfolie in een kleine kom en pers een teentje knoflook in die olie. 

 

5) Snijd het brood schuin in stukjes, zodat je wat grotere stukken snijdt dan wanneer je recht snijdt. Grill de broodjes tot ze knapperig goud/bruin zijn. Terwijl ze nog warm zijn, doe een beetje van de knoflookolie die je bij stap 4 hebt gemaakt over de broodjes. Dat kan met een borstel of gewoon met een theelepel. Leg de broodjes op een serveerschaal en bedek met het tomatenmengsel. Smakelijk eten! 

 

Extra tip: deze combinatie is ook heerlijk met een stukje avocado erbij. 

Zoek je meer inspiratie voor lekkere hapjes? Klik hier voor een recept om zelf mini knoflookbroodjes te maken. 

Bericht: Bruschetta