Bericht: Bananentaart

Deze heerlijke no bake bananentaart is heel makkelijk te maken en is erg lekker. Sommige combinaties zijn gewoon een match made in heaven. Dat geldt zeker ook voor deze combinatie bananen-slagroom-chocolade.  

 

Benodigdheden voor de Bananentaart

  • 250 gram Digestive koekjes  
  • 100 gram ongezouten boter, gesmolten 
  • 250 gram mascarpone, op kamertemperatuur 
  • 125 gram poedersuiker 
  • 1x Dr. Oetker kloppudding mix vanillesmaak  
  • 500 ml volle melk 
  • 3 rijpe bananen, in plakjes. Belangrijk dat ze goed rijp zijn. 
  • 500 ml slagroom 35% vet 
  • 2 eetlepels suiker 
  • Chocoladedruppels (kookchocolade om te smelten) 

 

Stappen

1) Voeg in een keukenmachine/foodprocessor de koekjes toe en maal het fijn. Smelt de boter in een sauspan op een laag vuurtje en doe het bij de gemalen koekjes. Blijf mixen tot het de consistentie van nat zand vormt. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel het egaal. Druk daarna goed aan, eventueel met de bodem van een glas. Zet de ovenschaal in de koelkast voor 20 minuten.  

 

2) Klop in een kleine kom de kloppudding en de melk samen, zet een paar minuten opzij, zodat het wat steviger wordt.  

 

3) Klop in een grote kom de mascarpone en de poedersuiker tot een romig en goed gemengd geheel. Voeg vervolgens de kloppudding erbij en klop geheel net zo lang tot alles goed gemengd is. Giet het hele mengsel over de laag korst (die gemaakt is bij stap 1) en zet apart. 

 

4) Bestrooi de mascarpone/kloppudding mengsel met een laag gesneden bananen. Let op dat de bananen goed rijp zijn, maar ook niet al te rijp. Als er wat bruine vlekjes op de schil zitten dan is het perfect.  

 

5) Klop de slagroom met de suiker tot slagroom stijf is. Giet het vervolgens over de laag gesneden bananen. 

 

6Smelt wat chocolade en verspreid het met een lepel bovenop de slagroom laag. Maak zigzagbewegingen of diagonale lijnen om het een mooi effect te geven. Bedek de ovenschaal met wat plasticfolie en zet het minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast. 

 

 

Tip: maak van de bananentaart een mooie traktatie voor op een (kinder)feestje of voor een traktatie op school. Het enige verschil is dat je in plaats van een ovenschaal, alles verdeelt over plastic wijnglazen en voilà.  

Deze truc met plasticwijnglazen gebruik heel vaak met verschillende gerechten en het is ALTIJD een succes. Het ziet heel stijlvol uit. 

Lijkt dit je een leuk idee voor een traktatie? Klik dan hier voor mijn artikel over banoffee taart inspired traktatie, hier voor een hele gezonde en makkelijke traktatie en hier voor de lekkerste speculaas cheesecake (traktatie). 

Bericht: Bananentaart