Alleen door de naam al begin je te watertanden: drip cake! Klinkt zo heerlijk. De drip cake is niet meer weg te denken. Het ziet er heel stijlvol uit en je hebt honderden mogelijkheden om het te versieren. De taart komt pas echt tot z’n recht op een mooi taartplateau. Het liefst eentje dat simpel is, zodat niks van de schoonheid van de taart weggenomen wordt. Een van mijn favorieten is die van A Little Lovely Company. Ze hebben het in prachtige pastelkleuren, maar ook gewoon in wit. Klik hier voor het taartplateau. Wil je zo’n prachtige drip cake, maar wil je niet veel geld uitgeven aan de taart? Geen probleem, je kan het zelf eenvoudig een biscuittaart drip cake maken.
Ik geef je gelijk ook een recept voor de lekkerste vulling. Deze taart heb ik twee keer gemaakt (met een beetje hulp van onze goede vriend Dr. Oetker) en beide keren wilden de gasten het recept hebben. Volg dit recept en je krijgt gegarandeerd complimenten van iedereen die het proeft.
Benodigdheden voor de drip cake
- Dr. Oetker Biscuittaartmix
- 5 eieren
- 50 ml water
- 500 gr mascarpone (op kamertemperatuur)
- 500 ml opklopbare slagroom
- 2 zakken Dr. Oetker Klop-Fix
- Kristalsuiker fijn
- Vanille aroma
- Verse aardbeien
- Aardbeienjam
- Kleurstof naar keuze
- Voor de drip: Dr. Oetker Roze glazuur of smeltchocolade
Extra nodig
- Springvorm diameter 24 cm
- Bakspray
- Mixer met garden
- Spatel of plat mes
Hoe kun je zelf deze biscuittaart drip cake maken?
Voorbereiding
- Klop de slagroom met 4 eetlepels suiker en 2 zakjes Klop-Fix tot het stijf is. Je zou de kom ondersteboven kunnen houden en de slagroom mag er niet uitvallen. Doe het daarna in de koelkast en laat het minimaal een uur rusten.
- Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 170 graden.
- Spray de springvorm goed met de bakspray. Zorg dat je de randen ook goed meepakt. Zet het springvorm aan de kant.
- Doe de biscuittaartmix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer door elkaar. Eerst op de laagste stand tot het goed gemengd is, klop daarna het geheel op de hoogte stand tot een luchtig beslag.
Bakken
- Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin. Laat de taart goed afkoelen.
Vullen
- Als de taart afgekoeld is, begin aan de mascarpone. Je mascarpone moet op kamertemperatuur zijn, anders wordt het heel moeilijk om daarmee te werken. Laat het dus een halve dag buiten de koelkast. Meng de mascarpone, paar druppels vanille aroma en ongeveer 70 gram kristalsuiker goed door elkaar. Haal vervolgens de slagroom uit de koelkast en meng het met de mascarpone mix. Doe niet in een keer alle slagroom erbij. Bouw het rustig op. Let op dat je niet te veel blijft mixen bij deze stap, beter roer je met een lepel met de hand.
- Snijd de afgekoelde taart met een broodmes over de lengte in 2 gelijke plakken. Smeer een laag aardbeienjam op de onderste plak. Smeer vervolgens een dikke laag van de mascarpone/slagroom mix op de onderste plak, over de aardbeienjam heen. Snijd de aardbeien in plakjes, leg de plakjes aardbeien bovenop de laag mascarpone/slagroom mix. Dan heb je je heerlijke vulling klaar. Zet de bovenste plak van de taart terug boven het geheel.
Verfraaien
- Als je de buitenkant van de taart een kleur wil geven, dan kan je kleurstof bij de resterende mascarpone/slagroom mix doen. Bestrijk de buitenkant van de taart nu met de (gekleurde) resterende mascarpone/slagroom mix. Je kan het egaal bestrijken of voor een semi-naked cake effect gaan.
- Decoreer de bovenkant van de taart met het roze glazuur (klaarmaken volgens de aanwijzingen op de verpakking) of met gesmolten chocolade. Makkelijkste manier om een drip-effect te krijgen is om het glazuur op de gesmolten chocolade midden bovenop de taart te gieten en het met een mes of spatel naar de randen te werken en iets over de rand laten gaan.
- Versier de taart door wat verse aardbeien boven de taart te zetten, mini vlaggenslinger of wat snoep. Jouw feestje!
En zo kun jij jouw eigen Biscuittaart drip cake maken!
Tip: mascarpone en slagroom gebruik ik ook als cheesecake of monchou taart in plaats van roomkaas of monchou zelf. Is veel romiger en minder zuur. Klik hier voor het recept.
Geef een reactie