Cheesecake of Monchou taart
Je hebt cheesecake en monchou taart, maar ik heb een recept dat prima onder beide categorieën kan vallen. Of misschien beter gezegd, valt het tussen beide soorten in. Waarom? Omdat het net wat makkelijker te maken is en ik vind het persoonlijk lekkerder. De monchou en de roomkaas die voor cheesecake wordt gebruikt, vind ik over het algemeen een beetje aan de zure kant. Terwijl mascarpone een veel romigere smaak heeft. Probeer het zelf zou ik zeggen. Het is no bake, kan bijna niet mislukken, het ziet er prachtig uit en is erg lekker. Wat willen we nog meer?
Hoe maak je deze cheesecake of monchou taart?
Benodigdheden
- 1 pak bastogne koekjes
- 150 gr boter
- 60 gram suiker
- 250 ml opklopbare slagroom
- 250 gr mascarpone (op kamertemperatuur)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blik vlaaifruit kersen
Stappen
- Doe de slagroom in een kom en voeg de vanillesuiker toe. Mix het geheel tot dat de slagroom goed stijf is. Doe het vervolgens in de koelkast tot je het nodig hebt.
- Verkruimel de bastogne koekjes helemaal fijn. Smelt de boter vervolgens en voeg de gesmolten boter toe aan de verkruimelde koekjes. Roer goed door, zodat de boter goed wordt verdeeld.
- Doe de kruimels in een springvorm en zorg dat het egaal wordt verspreid. Druk vervolgens goed aan met een glas. Dek daarna af met een folie en doe het 20 minuten in de koelkast.
- In een andere kom doe je de mascarpone en de suiker, mix het tot een mooi geheel. Vervolgens haal je de slagroom uit de koelkast en voeg het bij de mascarpone. Maar bij deze stap niet meer mixen, alleen met een lepel goed roeren tot alles goed gemengd is.
- Vervolgens doe je de mascarpone/slagroom in de springvorm, bovenop de laag kruimels. Dan weer afdekken met folie en weer in de koelkast laten voor minimaal 1 uur.
- Daarna doe je de kersen uit blik over het geheel, goed verdelen en egaal verspreiden. Doe het weer in de koelkast voor een paar uurtjes.
Tip: hoe mooi is dat als je dit recept gebruikt voor een traktatie. Volg alle stappen zoals hierboven beschreven, maar in plaats van een springvorm, gebruik plastic bekers of plastic wijnglazen. Wat een plaatje zal het zijn.
Voor meer traktatie ideeën met klik hier voor eentje geïnspireerd door banoffee taart en klik hier voor een makkelijke trakties.
Vind je de mascarpone/slagroom mix lekker? Klik hier voor een biscuittaart drip cake met mascarpone/slagroom en verse aardbeien vulling.
Geef een reactie