Deze chocoladetaart met frambozen is echt een plaatje voor op je sweet table en het is HEERLIJK. De perfecte combinatie en het juiste evenwicht tussen de zoetigheid van de chocolade en de frisheid van de frambozen.
Allereerst raad ik je aan om te investeren in een maatbeker waar ook Engelse maten, zoals cups en oz, op staan. Het kost niet veel, je kan voor minder dan een tientje zo’n maatbeker kopen bij winkels als Xenox, Hema en misschien zelfs bij de Action.
Er gaat een wereld voor je open aan gemak en lekkere recepten. Het is best een gedoe om elke keer alles om te rekenen naar Nederlandse maten.
Dat gezegd hebbende, zeg ik laten we genieten.
Benodigdheden voor de chocoladetaart met frambozen
- 1 ½ cups Verkade digestive chocolade koekjes gekruimeld
- 1 eetlepel suiker
- ½ cup gesmolten boter
- 1 ¼ cups chocoladedruppels om te smelten, waarvan de helft melkchocolade en de helft pure chocolade
- 1 cup opklopbare slagroom
- ¼ theelepel zout
- Ongeveer 3 cups verse frambozen (of vervang een gedeelte met diepvriesframbozen als dat goedkoper is)
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 180 graden. Spuit een taartvorm met een diameter van 24 cm met bakspray met antiaanbaklaag en zet apart.
2) Meng in een grote kom de gekruimelde digestive koekjes, de gesmolten boter en de suiker met elkaar. Druk dit mengsel in de taartvorm en zorg ervoor dat je het gelijkmatig en goed aandrukt. Zet het vervolgens ongeveer 10 minuten in de koelkast.
3) Haal het uit de koelkast en bak het ongeveer 10 minuten op 180 graden. Laat het helemaal afkoelen.
4) Voor deze stap kan je prima frambozen uit de diepvries gebruiken. Zorg er wel voor dat ze helemaal ontdooid zijn. Doe 1 cup frambozen in een blender en pureer het of gebruik een staafmixer.
Leg een fijne zeef op een kommetje. Giet de gepureerde frambozen daarna de fijne zeef en blijf rustig roeren tot merkt dat je bijna alle hardere stukjes van de frambozen in de zeef hebt opgevangen.
5) Doe de chocoladedruppels in een kom en zet apart. Doe de slagroom in een kleine sauspan en laat het sudderen.
6) Giet de slagroom over de chocolade en laat het een paar minuten intrekken. Roer tot de chocolade helemaal is gesmolten en voeg dan de frambozenpuree en het zout toe en roer tot alles goed gemengd is.
7) Giet het chocolademengsel in de taartvorm over de bodem (die je van digestive koekjes hebt gemaakt) heen en zet het ongeveer anderhalf uur in de koelkast.
8) Als de chocolade genoeg is gehard, kan je de taart versieren. Voor de versiering raad ik je echt aan om verse frambozen te gebruiken. Verdeel de verse frambozen over de taart en zet het weer een uurtje in de koelkast.
Tada! Een overheerlijke chocoladetaart met frambozen.
Geef een reactie