Dit is een makkelijke no bake recept voor een speculaas cheesecake. Het is perfect voor sinterklaasavond of gewoon op een herfstachtige avond als je comfortfood nodig hebt terwijl je met de kids een leuke film kijkt.
Je kan hier ook een traktatie voor school of voor een kinderfeestje van maken. Hiervoor heb je plastic doorzichtige bekers of plastic wijnglazen nodig.
Hoe maak je de speculaas cheesecake? Als je van speculaas houdt dan moet je dit proberen. De smaak is niet te beschrijven, je weet niet wat je mist tot je het proeft.
Benodigdheden voor de Speculaas cheesecake
- 6 eetlepels ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 pak Lotus speculoos koek original 300 gram
- 500 gram roomkaas of mascarpone, op kamertemperatuur
- 120 gram poedersuiker
- 250 gram Lotus speculoos spread
- 60 ml slagroom 35% vet
- Vanille aroma
Stappen
1) Vet een springvorm in met wat bakspray of boter.
2) Voeg in een foodprocessor de speculaas koekjes toe en vermaal de koekjes fijn. Vervolgens voeg de boter toe (moet zacht zijn, dus lang genoeg op kamertemperatuur) en blijf pulseren totdat het mengsel op nat zand lijkt. Doe het mengsel in je springvorm, verspreid het egaal en druk goed aan, eventueel met de onderkant van een glas.
3) Doe de roomkaas of de mascarpone in een kom en mix het ongeveer 30 seconden met een mixer op de laagste stand zodat het nog zachter wordt. Voeg dan de slagroom (niet opgeklopt), de poedersuiker, de speculoos spread en paar druppels vanille aroma toe. Meng het geheel een paar minuten op middelste stand tot alles goed gemengd is en je een mousse-achtige substantie hebt.
4) Smeer de mousse-achtige cheese en speculoos mengsel bovenop de koekjes-laag in je springvorm. Bedek het met folie en zet het minimaal 12 uur in de koelkast.
5) Na minimaal 12 uur, smelt wat speculoos spread in de magnetron gedurende ongeveer 30 seconden, in ieder geval net zo lang tot je een vloeibare substantie hebt. Versier vervolgens de bovenkant van je cheesecake met de gesmolten speculoos spread door met een lepel zigzag strepen te maken van rand tot rand.
Tip: wil je dit recept gebruiken voor een traktatie? Je kan prima plastic bekers of plastic wijnglazen vullen in plaats van een springvorm. Wat een lekkere en stijlvolle traktatie!
Geef een reactie